V mrzlem vetru, snežni brozgi in pri nizkih temperaturah so stopala velikokrat mrzla, če pa so tudi mokra, je naslednji prehlad že kar napovedan. Ko so temperature pod ničlo, obstaja nevarnost podhladitve ali celo ozeblin. Dodatno pripomorejo k tegobam tudi spremembe temperatur, zunaj mrzlo in znotraj toplo. Koža stopal, se na te spremembe odzove prav tako hitro kot koža na obrazu in celem telesu, postane suha in hrapava. Te težave, ki se vračajo vsako leto ob tem času, so zelo neprijetne, pa vendar jih lahko odpravimo z ustreznimi dejanji.

Iz linije proizvodov za nego nog GEHWOL sta še posebej primerna dva proizvoda. Ta dva proizvoda imata zahvaljujoč skrbno izbrani kombinaciji sestavin izreden učinek. Na koži ne pečeta. Po uporabi pa ostanejo stopala še nekaj časa prijetno topla.

Več kot samo topla voda – nožna kopel z dodatkom GEHWOL FUSSKRAFT toplotne kopeli

Nožna kopel z ustreznim dodatkom nudi bistveno več, kot pa samo čista voda. Njeno skrivno orožje proti “ozeblinam” je capsaicin. To je snov, ki jo najdemo v papriki in spodbuja kožne receptorje. Ker pride do razširitve krvnih žil, se poveča tudi pretok krvi. Tudi v kopeli vsebujoči olji rožmarina in gorskega bora odlikuje lastnost, da pospešita prekrvitev. Nežno sivkino olje pa deluje pomirjujoče in poskrbi za dodaten del boljšega počutja. Da bo kopel resnično učinkovita naj bo temperatura vode 37oC. Stopala v kopeli razvajajte približno tri minute, nato pa jih temeljito obrišite do suhega.

GEHWOL FUSSKRAFT toplotna kopel zagotavlja s svojimi rastlinskimi sestavinami dolgotrajni toplotni učinek in neguje kožo. Naravno eterično olje rožmarina razvije v topli kopeli svoj farmakološko priznan učinek, ki krepi kožo in pospeši prekrvitev. Dodatno pa na presnovo in krvni obtok vpliva izvleček rdeče paprike. Vitaminski kompleks, vitaminov E in B5, ščiti celice in izzove toplotni učinek. Oljna komponenta, ki se pridobiva iz olja palmovih jedrc, pa skrbi za vračanje potrebnih maščob. Koža zelo dobro in globoko vpija učinkovine, ki jih vsebuje GEHWOL FUSSKRAFT toplotna kopel.

Nožne kopeli se poslužujemo kadarkoli imamo čas, saj blagodejno vpliva na prekrvitev in s tem na naše celotno boljše počutje.

Nega kože stopal z GEHWOL FUSSKRAFT rdečim balzamom za stopala, ki izdatno masti

GEHWOL FUSSKRAFT rdeči balzam za stopala, ki izdatno masti, je izdelan za nego hladnih stopal s suho do zelo suho kožo. Takšna koža je pogosto neprijetno napeta in potrebuje nego s povečanim deležem maščobe. Kafra, izvlečka paprike in ingverja, kakor tudi eterična olja spodbujajo prekrvitev in podarjajo prijeten občutek toplote. Poleg tega nežna masaža daje utrujenim in bolečim stopalom občutek boljšega počutja.

 

NASVETI PROTI HLADNIM STOPALOM

  • Izmenično prhanje s hladno in toplo vodo zjutraj bo vzpodbudilo krvni obtok za ves dan.
  • Stopala morate po popravljeni kopeli vedno obrisati do suhega.
  • Vedno poskrbite za ustrezno obutev glede na vreme.
  • Premočeno obutev in nogavice zamenjajte brž kot je mogoče.
  • Krvni obtok ohranjajte z veliko gibanja.
  • Ko opravljate sedeče delo se večkrat vstanite in sprehodite po sobi.
  • Odpovejte se nikotinu, ki zožuje zunanje krvne žile oziroma vene. Stopala so slabše prekrvljena in zato tudi hladna.
  • Odpovejte se alkoholu, še zlasti, ko ste zunaj, saj povzroči razširitev ožilja, s tem pa telo oddaja še več toplote.
  • Za sprostitev privoščite stopalom negovalno kopel. Toplotna kopel GEHWOL FUSSKRAFT učinkuje še dolgo po kopeli, tako da vzpodbuja prekrvitev in poživlja. Zaradi vsebnosti oljnih učinkovin pa bo koža tudi negovana.
  • Večerna masaža stopal z GEHWOL FUSSKRAFT rdečim balzamom za stopala, pripomore k prijetnejšemu spanju.

Vsi, ki pa imate roke in noge stalno hladne pa je mogoče dobro, da pri naslednjem obisku ambulante s tem seznanite svojega izbranega zdravnika, saj lahko gre za simptome katere od resnejših bolezni.

Vir članka: članki Eduard Gerlach GmbH, Nemčija
Vse pravice pridržane.
Uporabljene slike: Shutterstock, Eduard Gerlach GmbH, Nemčija

Želite deliti? Izberite pot!