»Popoln nadzor kakovosti imamo le, če smo kot podjetje tudi proizvajalci,« pravi Timor Gerlach-von Waldthausen. Za tem stoji jasna zaveza kakovosti, ki pa ji lahko sledijo in so ji popolnoma predani le, če svoje proizvode proizvajajo sami.

Zagotavljanje kakovosti zahteva odgovornost pri izvajanju in nadzoru uveljavljenih proizvodnih standardov. Za podjetje Gerlach iz Nemčije pomeni odgovornost tudi, da se suverenosti kakovosti nikakor ne mislijo odpovedati. Ker: »Če imamo in želimo pri naših proizvodih dosegati visoke standarde kakovosti, potem moramo to storiti sami skozi vse stopnje posameznega proizvoda. Od raziskovanja in razvoja ter proizvodnje. To je naša ključna kompetenca,« pravi direktor podjetja Gerlach.

Zahteve glede kakovosti kozmetičnih izdelkov so visoke, saj ima kozmetika neposreden vpliv na telo in splošno dobro počutje. Zato so vsi proizvajalci kozmetičnih izdelkov zavezani k temu, da zagotovijo varnost, skladnost in trajnost svojih proizvodov. O tem piše tudi EU uredba o kozmetičnih proizvodih, ki pravi, da morajo biti proizvodi proizvedeni v skladu s tako imenovani »dobro proizvodno prakso«.

Vir članka: članki Eduard Gerlach GmbH, Nemčija
Vse pravice pridržane.
Uporabljene slike: Eduard Gerlach GmbH, Nemčija

Želite deliti? Izberite pot!