B/S QUICK SPONKE

Prstom prijazna metoda!

B/S quick sponke so v ponudbi že več kot 20 let – in težko si je predstavljati, biti brez njih.

V nasprotju z B/S klasičnimi sponkami se B/S quick sponke nahajajo na nosilcu, ki deluje tudi kot aplikator. To doprinese, da se lahko B/S quick sponko namesti samo s pomočjo prstov.B/S klasične sponke so že več kot tri desetletja preizkušen in uspešen koncept pomoči pri težavah vraščenih nohtov.

Lastnosti B/S quick sponk:
– primerne za uporabo pri diabetikih
– optimalno prileganje
– nameščene v nekaj sekundah
– varno, tesno prilegajoče
– brez znanih alergijskih učinkov
+ za uporabo pri prosto ležečih nohtnih robovih!

Namestitev B/S quick sponke. S temi navodili gre to tako enostavno. Vprašanja? Dejstva!

  • brez kopeli za noge
  • brez razkužil
  • brez olj in krem
  • brez odstranjevalca laka za nohte

Noht lahko očistite samo s 96-odstotnim alkoholom (etanol).

Sponko lahko namestite na noht, ki ga želite preusmeriti, brez posebne predpriprave in v zelo kratkem času.

Namestitev B/S quick sponke je del profesionalne nege stopal.

Noht mora biti pripravljen tako, da se odstrani vraščen del nohta, prekomerno poroženela koža in kurja očesa.

Pri tankih nohtih se samo malo pobrusi zgornjo površino nohta in odstrani neravne dele; v primeru debelejšega nohta pa je potrebno pobrusiti malo bolj, da se zagotovi prožnost nohta. Brušenje nohta opravite z diamantnim brusom ali brusom iz korunda.

Na nosilcu B/S quick sponke je natisnjen merilni pripomoček. S tem merilnim pripomočkom se izmeri širina nohta, na katerega je potrebno namestiti B/S quick sponko. Pravilno dolžino potrebne sponke se dobi tako, da se razmejevalne črte na merilnem traku nahajajo neposredno na levem in desnem robu nohta. Ko je dolžina določena, se ustrezno sponko, vključno z nosilno folijo, odreže. Dobimo dolg in ozek oprijemalni trak s sponko.
Velikost potrebne sponke je potrebno izmeriti 1-2 mm za bolečim mestom.

Po uspešni določitvi potrebne velikosti B/S sponke je potrebno celotno površino nohta očistiti s kapljico B/S čistila. Nato se vzame nova bombažna blazinica in se noht dobro osuši.

Na celotno površino nohta je potrebno nanesti B/S aktivator. Ta se posuši v trenutku.

Konca sponke (približno 2 – 4 mm) je potrebno na grobi strani narediti nekoliko tanjša. To se stori z brusom iz korunda ali s diamantnim brusom. S tem se zmanjša pritiskanje koncev na noht in ne štrlijo ven.

 

Na celotno dolžino izbrane B/S quick sponke je potrebno porazdeliti kapljico lepila. Sponke ni potrebno prijemati, saj je nameščena na nosilno folijo, ki služi za aplikacijo sponke na noht. Prosti, kratki del z začetkom sponke, je potrebno položiti na stranski rob nohta in držati približno 10 sekund. Nato je potrebno sponko pritisniti še na drugi strani. Zelo pomembno je, da se med postopkom nameščanja sponko pritiska ob noht po celotni dolžini, preko celotne širine nohta vse do nasprotne nohtne gube. Nosilno folijo se lahko odstrani po približno 10-ih sekundah.

Če stranka meni, da je zatezna sila sponke premočna, jo je moč zmanjšati tako, da se rahlo pobrusita konca sponke.

Zdaj je mora z B/S čistilom ponovno temeljito očistiti celotna površina nohta.

Zadnji korak namestitve je skrbno tesnjenje nohta  in B/S sponke z lepilo B/S basic.

Ko se lepilo posuši (približno 5 minut), se lahko nadaljuje z običajno nego nohtov:

  • “tamponaža” nohtnega utora
  • uporaba zaščite pred pritiski ali povojev
  • lakiranje nohtov
  • uporaba kopeli za noge
  • uporaba krem in olj

Vredno vedeti:

Za odstranitev nameščene B/S sponke je najbolje uporabiti ravne klešče za nohte. Da se to naredi, je potrebno klešče postaviti na en konec med noht in sponko. Tako se lahko preprosto pretrga sponko in se jo lahko previdno odstrani. “Korekcija” nohta z B/S sponko običajno traja nekaj mesecev, oziroma do takrat, da se doseže želen končni rezultat. Priporoča se, da se sponke menja na 4- 6 tednov, odvisno od hitrosti rasti nohtov. Saj, ko sponka ni več na pravem mestu, tudi njena učinkovitost ni več optimalna.