HITRI TEST, KI VARČUJE DENAR IN ŽIVCE!

Delo z visokim številom obratov vam ponuja veliko prednosti: delo je hitro, učinkovito in natančno. Vrtljivi instrumenti pa se morajo med uporabo enakomerno in natančno vrteti okoli svoje osi. Točnost teka je zelo pomembna, ker se pri visokem številu obratov ustvari centrifugalna sila.

Zviti ali enostransko obrabljeni vrtljivi instrumenti ustvarijo na vpenjalno glavo in ležaje močan pritisk. Neenakomerni vrtljaji lahko čez čas povzročijo ogromno škodo. Če je primež poškodovan, tudi vrtljivi instrumenti ne morejo biti nameščeni pravilno. Tek vrtljivega instrumenta bo moten. Obstaja pa tudi nevarnost, da se vrtljivi instrument med delom na stopalu zrahlja ali celo izpade iz ročnika.

Vse vrtljive instrumente je zato potrebno preventivno preverjati. Pri tem vam bo v veliko pomoč testno merilo, ki je dodano ob vsakem nakupu GERLACH TECHNIK aparata za nego nog. Možno pa ga je naročiti tudi posebej.

NAVODILO: držalo vrtljivega instrumenta potisnite do glave v testno merilo. Če to naredite enostavno in brez pritiska, lahko vrtljivi instrument brez skrbi še naprej uporabljate, če pa občutite oviro pomeni, da je vrtljivi instrument zvit in ga je potrebno odstraniti.

NAŠ NASVET
Testirajte vrtljive instrumente vsaj enkrat na teden. S tem si privarčujete nepotrebna popravila na dragocenem ročniku, hkrati pa skrbite za svojo in strankino večjo varnost.
Vrtljive instrumente testirajte tudi če čutite, da ima ročnik nemiren tek. S tem preprečite časovno moteča in draga popravila.
V vsakem primeru ne ravnajte zvitega vrtljivega instrumenta, saj s tem še poslabšate njegov tek in delovanje ročnika.
Upoštevajte pa tudi, da se lahko vrtljivi instrumenti zvijejo tudi neposredno pri glavi – to je škoda, ki se je s tem testnim merilom ne da ugotoviti. V primeru, da pri testiranju vrtljivega instrumenta ni nič razvidno, ročnik pa se še vedno trese, je lahko kriva tudi zvita glava vrtljivega instrumenta.

MAJHNO TESTNO MERILO spravite na dostopno mesto, da lahko ustreznost vrtljivih instrumentov preverite v vsakem trenutku.