Olje rakitovca

Olje sebuje visok delež nenasičenih maščobnih kislin in vitaminov. Neguje in obnavlja kožo, deluje zaviralno na vnetja.

preglej vse ...

Zaščitni program za športno aktivna stopala

Zaščitni profgram za športno aktivna stopalaaktivna stopala

Negovana tečejo bolje…

Gibanje je v vsakem pogledu pomembno. Nobenega dvoma! Seveda pa športne obremenitve zahtevajo veliko od naših nog. Samo pri teku jih obremenimo s 4 do 6-kratno težo telesa. Osrednje težave so športnikom še kako dobro poznane. Tukaj se nahajajo pomembni nasveti za nego športno aktivnih stopal…

Med športniki so posebej razširjeni mehurčki (žulji). Zato morajo profesionalci za svoja stopala poskrbeti že pred njihovim nastankom.

GEHWOL krema za stopala na primer vsebuje medicinsko specialno milo, vazelin, lanolin in smukec. Milimeter debel nanos tvori nekakšno zaščitno plast na koži in izboljša njeno drsno sposobnost v čevlju. Tako nastane manj upora zaradi trenja in stopalo je s tem zaščiteno pred nastankom žuljev. Naslednja prednost: Receptura vsebuje različna eterična olja. Zaradi tega normalizira nastanek potu, poživi utrujene noge in deluje antimikrobno, kar pomeni, da ščiti tudi pred glivičnimi infekcijami.

Kdor pa si žulj že priteče, ga lahko oskrbi s posebnim obližem za žulje, ki olajša bolečine zaradi pritiska in pospeši proces celjenja. GEHWOL obliž za žulje temelji na hipoalergenem in zračnem hidrokoloidnem sistemu. Vsebuje tekočino v obliki gela, ki odvzema žulju vlažnost, brez da bi pri tem izsušil kožo. V kombinaciji z izločkom rane tvori milo oblazinjenje, da se pritisk na občutljivo mesto zmanjša in se pospeši naravno celjenje rane.

Po športu

Po treningu oziroma po tuširanju je pomembna regeneracija obremenjene kože stopal. Ker negovalne učinkovine zelo težko vmasiramo v vlažno in še vedno potečo se kožo, se je v praksi zelo izkazal sprej. Učinkovine se veliko hitreje vpijejo. Za regeneracijo kožne pregrade so primerne na primer sečnina, pantenol, bisabolol in allantoin. Navlažijo, zaradi potenja in pogostega tuširanja k suhosti nagnjeno kožo stopal in ščitijo pred prekomernimi poroženitvami. GEHWOL FUSSKRAFT negovalni dezodorant vsebuje negovalne učinkovine.

Sprej pa je na voljo tudi za nohte – GEHWOL FUSSKRAFT nega za nohte in kožo v spreju. Poleg pantenola in vitamina E, ki sta pomembna za regeneracijo, poskrbi za celovito in predvsem hitro nego vaših nohtov.

Zahteva po pregradnem učinku kože

Spreji pa nikakor ne morejo povsem nadomestiti redne nege nog z eno izmed s sestavinami izdatno bogatih krem. Kajti koža potrebuje tudi potrebne lipide, torej maščobe, ki vežejo vlago v zaščitno plast kože.

Za športnike se je pokazala kot najprimernejša GEHWOL FUSSKRAFT zelena krema za stopala. Ta proizvod razpolaga z oljem jojobe ter surovim karitejevim maslom (shea butter) in zato vsebuje koži prijazne lipide. Sečnina in aloe vera oskrbujeta kožo z vlago. Poleg tega pa vsebuje krema tudi DEO-cink kompleks (kompleks učinkovin), ki deluje antimikrobno proti bakterijam, ki razkrajajo telesni znoj in so odgovorne za nastanek neprijetnega vonja stopal.

Sprej in krema negujeta tudi s kombinacijo iz eteričnih olj: rožmarina, sivke in gorskega bora. Le-ta ščitijo vaša stopala, imajo tonizirajoč učinek in poživijo utrujene noge. V obeh proizvodih vsebujoči mentol daje dodaten val svežine.

Za hkratno oskrbo vaših stopal in čevljev pa je najprimernejši GEHWOL dezodorant za čevlje in stopala.

sport-745x521

slika: Andres Rodriguez / fotolia