Kafra

Skupaj z ostalimi rastlinskimi olji jo koža zelo dobro sprejema, pospešuje prekrvitev in celično presnovo.

preglej vse ...

Osvežilni program za obremenjena stopala

Osvežilni program za obremenjena stopala

Od glave do pet naravnani na poletje
Bliža se čas dopustov. Temperature rastejo, in z njimi večinoma tudi razpoloženje. Za nami je čas zaprtih prostorov. Kape, šali in jakne so davna preteklost. Ponovno kažemo kožo, seveda tudi na stopalih.

Za topel letni čas se najboljša formula glasi:
Nega in osvežitev skupaj z roko v roki.
In tako enostavno gre to…

Hladen začetek dne

GEHWOL FUSSKRAFT mint balzam za stopala: Utrujena in pekoča stopala bodo občutno osvežena in okrepljena s pomočjo nemastnega in lahkega balzama za noge. Azijsko metino olje stimulira receptorje za hlad v koži tako, da se neposredno po nanosu razširi prijeten občutek hladu.
Naravna olja iz rožmarina, gorskega bora in sivke učinkovito ščitijo pred nastankom neprijetnega vonja stopal.
Koži prijazne maščobe na rastlinski osnovi (olje palmovih jedrc) v kombinaciji s sečnino okrepijo pregradno funkcijo kože. Lahek balzam se vpije v trenutku, brez da bi za njim ostajala sled maščobe, kar je za jutranjo nego nog izrednega pomena, še posebej takrat, ko se moramo obleči in oditi na hitro.

Val svežine za vmes

GEHWOL FUSSKRAFT negovalni dezodorant: Zaposleni poznajo to težavo. Zunaj je toplo in človek bi se čevljem najraje odpovedal. Ampak delo zahteva zaprte usnjene čevlje za moške in elegantne, ampak prav tako neudobne čevlje s peto za ženske. V takšnih situacijah nudi negovalni dezodorant osvežilno spremembo s pritiskom na gumb. Pri tem bisabolol, olje kamilice pomirja preobremenjeno kožo stopal. Sečnina in allantoin pa jo oskrbita z vlago in imata keratostatičen učinek (keratoliza je ločitev rožene plasti od drugih plasti pokožnice). Nastanek nelepih poroženitev bo preprečen in koža bo ohranila gladko površino. Zato skrbi tudi pantenol, ki se v kožni pregradi spremeni v vitamin B5 in odločilno sodeluje pri zaščiti in izgradnji zdravih kožnih celic.
Eterična olja iz rožmarina, rušja in sivke dajejo prijeten vonj, skupaj z mentolom osvežujejo stopala in ohranjajo higiensko svežino stopal skozi ves dan.

Sprostitev za poletna stopala

Kdor pride po dolgem, vročem poletnem dnevu domov, ima v mislih samo še, da si sezuje čevlje in se usede z dvignjenimi nogami. Vendar le to pogosto ne zadostuje, da se nogam povrnejo moči. Kdor želi narediti nekaj več, naj privošči svojim nogam poživljajočo in sprostitveno GEHWOL FUSSKRAFT zeliščno kopel z eteričnimi olji iz sivke, rožmarina in gorskega bora.
Kopel za noge čisti in odpravi pot, ki se je nakopičil preko dne in draži kožo. Tudi nadležnemu srbenju se izognemo takoj, kajti visoka koncentracija sečnine v zeliščni kopeli skupaj z eteričnimi komponentami očisti vaša stopala do dna por. Obremenitvam dneva sledi tako sproščujoč občutek, neprijetnemu vonju potu pa intenziven vonj naravne čistoče. Kopel za noge osvežuje. Za to skrbijo eterične sestavine. Skupaj z oljem evkaliptusa tvorijo zvezo, ki deluje kot hladilni dražljaj na senzorje toplote v koži. Senzorji se aktivirajo in poročajo o padcu temperature, kar se pokaže kot hladilni občutek na koži.

24 ur zaščiteni pred nastankom neprijetnega vonja stopal

Povsem normalno je, da se telo pri naraščajočih temperaturah močneje poti. V kolikor se pot zbira na koži, pa pride do nastanka neprijetnega vonja. Za to so odgovorne bakterije, ki razkrajajo znoj, ki je drugače brez vonja. Pred to muko ščiti GEHWOL med dezodorirna krema za stopala.
Krema vsebuje koži lastne maščobne celice iz olja jojobe, ki se hitro vpijejo v kožno pregrado. Po predhodno opravljeni kopeli za noge bo povračilo maščob v kombinaciji s sečnino dolgotrajno vezalo vlago v kožo. Krema izdatno dovaja vlago tudi z aloe vero. Poleg tega pa krema vsebuje tudi enkratno zaščitno formulo proti neprijetnemu vonju stopal: Kombinacija olja novozelandske manuke in cinkov oksid. Olje novozelandske manuke ni uporabljeno v njegovi neočiščeni obliki intenzivnega vonja, ampak v obliki visoko koncentriranega izvlečka, ki ohranja stopala brez neprijetnega vonja dokazano več kot 24 ur. To je pokazala tudi študija s 30-imi preizkuševalci izvedena v Nemčiji na inštitutu za uporabno in dermatološko raziskovanje v Hamburgu (proDerm 2007).

shutterstock_103337510
Foto: Shutterstock

Vir članka: članki Eduard Gerlach GmbH, Nemčija
Vse pravice pridržane.