Olje jojobe

Neguje kožo ter ji daje žameten in mehak občutek. Koža ga hitro vpija in tako ostaja gladka ter prožna.

preglej vse ...

Kaj je pravzaprav… bisabolol?

Kaj je pravzaprav… bisabolol?

Kamilica je zaradi svojih zdravilnih učinkov že več kot 1000 let znana kot “domače zdravilo”. Obkladki iz kamiličnih prevretkov pospešujejo celjenje ran in imajo protivnetni učinek. Za to odgovorna učinkovina bisabolol se danes uporablja tudi v kozmetične namene.

Bisabolol se pridobiva iz olja kamilice. Tega olja pa vse vrste kamilice ne vsebuejo v enako visokih deležih. Zato je najprimernejša podvrsta Manzena, ki se najpogosteje uporablja za pridobivanje bisabolola. Skoraj 45% njenega eteričnega olja predstavlja bisabolol. Kamilica prvotno izvira iz Španije, vendar pa jo dandanes gojijo tudi v drugih državah, kot npr. v Franciji, Nemčiji in Združenih državah Amerike. 33% z destilacijo pridobljenega bisabolola predstavlja alfa-bisabolol. Kot druga glavna komponenta je s 15% modro obarvan hamazulen kakor tudi brezbarven matricin, ki imata podobne učinkovalne lastnosti.

Že stoletja dokazano

Učinkovine kamilice niso samo hranljive za kožo, ampak delujejo tudi antimikrobno. Številne znanstvene študije so pokazale dobre učinke krem, ki vsebujejo izvleček kamilice pri vnetnih obolenjih kože. Bisabolol lahko nevtralizira toksine, ki jih oddajajo bakterije in s tem dražijo kožo. Zato blaži vnetja. Poleg tega učinka pa vsebuje tudi učinkovine, ki delujejo  spazmolitično in protibolečinsko. To ga naredi za pomemben sestvani del krem in balzamov.

Poleg tega pa vpliva tudi na presnovo in pospešuje regeneracijo kože. S tem se zmanjša predčasno staranje kože in kožna vnetja se lahko celijo hitreje. Zaradi svoje značilnosti, da ga koža zelo dobro prenaša in zaradi svoje stabilnosti se nahaja v mnogih kozmetičnih izdelkih. Ali kot dodatek negovalni kremi za občutljivo kožo, v proizvodih za zaščito pred soncem, v proizvodih za nego dojenčkove kože, v penah za britje ali v proizvodih za nego nog in stopal. Možnosti uporabe se zelo vsestranske.

GEHWOL-proizvodi, ki vsebujejo bisabolol:

GEHWOL balzam za noge
GEHWOL negovalni dezodorant za stopala
– GEHWOL negovalni sprej za stopala
GEHWOL FUSSKRAFT balzam za moč in vitalnost nog
– GEHWOL FUSSKRAFT nega za nohte in kožo v spreju
– GEHWOL FUSSKRAFT zeliščni losjon
– GEHWOL FUSSKRAFT negovalni dezodorant za stopala
– GEHWOL med krema proti razpokani koži stopal
– GEHWOL med nega za nohte v svinčniku
– GEHWOL med olje za zaščito nohtov in kože
– GEHWOL med krema za zaščito nohtov in kože

kamilica
Slika: chulja I fotolia
Vir članka:
EDUARD GERLACH GmbH, Nemčija
Vse pravice pridržane.