Izvleček nepozebnika

Krepi ožilje, deluje kot adstringens (zoži žile in zmanjšuje krvavitev) ter pospešuje granulacijo (nastajanje zrnastega tkiva pri celjenju ran).

preglej vse ...

GEHWOL FUSSKRAFT Soft feet

GEHWOL FUSSKRAFT soft feet

Izvlečka medu in mleka ter hialuron v novi GEHWOL FUSSKRAFT Soft feet kremi za nego stopal in nog.

Čutna vlažilna nega

Kraljica Kleopatra je do danes poznana predvsem po svoji dih jemajoči lepoti – in to ne brez osnove. Egipčanka sodi med ikone, kar se tiče nege telesa. Že ona je namreč imela svoj negovalni koncept, ki pa je bil relativno enostaven: njeno telo je moralo biti redno okopano v oslovem mleku. Proteini v mleku namreč skrbijo za žametno nežno kožo.

GEHWOL FUSSKRAFT Soft feet krema za stopala je mlečna kopel za noge v kremni obliki. Dodatno pa je obogatena še s plemenitima vlažilcema kot sta hialuron in med.

Hialuron, mleko in med – tri učinkovine, ki jih povezuje njihovo aktivno vlažilno in negovalno učinkovanje. Te sestavine so združene tudi v novi GEHWOL FUSSKRAFT Soft feet kremi za stopala. Krema naredi občutljivo kožo stopal mehko in voljno, se zelo enostavno porazdeli in se hitro vpija. Koža je že neposredno po nanosu opazno bolj gladka. Poleg tega nudi GEHWOL FUSSKRAFT Soft feet krema za stopala učinkovito zaščito pred glivicami in učinkuje blago dezodorirno.

Zelo učinkovit in bogat z vlago

Hialuron je dolgoverižni polisaharid, ki je prisoten praktično v vsaki celici človeškega telesa. Zaradi svojih kemično fizikalnih lastnosti prevzema hialuron v človeškem telesu raznolike funkcije. Njegova najpomembnejša lastnost pa je, da je sposoben glede na svojo maso, vezati veliko količino vode.

Dober primer je zrklo očesa. Zrklo na primer vsebuje 98% vode, ki pa je vezana na samo 2% hialurona. Iz tega sledi, da večina vezivnega tkiva, kjer se celice držijo skupaj, vsebuje hialuron. Hialuron kot sestavni del blaži tresljaje in udarce, v sklepih deluje kot mazivo in zmanjšuje trenje pri vseh premikih.

Lifting na nežen način

Moderne kozmetike si ne moremo več predstavljati brez učinkovitega podajalca vlage. Njegova zmožnost vezave vlage ga naredi za idealen sestavni del proizvodov za nego. V kombinaciji s sečnino veže hialuron vlago tudi v globlje plasti kože in s tem ščiti pred prekomernim nastankom poroženele kože (prekomernim tvorjenjem rožene plasti). V globljih plasteh spodbuja naravni zaščitni imunski sistem. Sprosti se koži lastni antimikrobni peptid ß-defensin in pomaga koži, da se bolje brani pred zunanjimi mikroorganizmi.

Tudi kozmetična kirurgija je prepoznala hialuron kot pomlajevalec. Hialuron vnesejo pod kožo z injekcijami, da zgladijo gube.

Danes je hialuron, ki se uporablja v kozmetične namene, proizveden biotehnološko, saj je lahko samo tako zagotovljena dosledna visoka stopnja kakovosti.

Hialuron ne vsebuje živalskih sestavin in zato ne more biti sprožilec alergij. Biotehnološko proizveden hialuron ni gensko spremenjen in ga koža zelo dobro prenaša.

Kar je vedela že Kleopatra

Mleko velja že tisočletje za vir lepote. Že Kleopatra je namreč prisegala na negovalno učinkovanje mleka. Resnici na ljubo! Mleko je zdravo – in ne samo odznotraj.
Poleg pomembnega pomena kot živilo, je tudi odlična surovina za naravno kozmetiko. Profil aminokislin mlečnih beljakovin je primerljiv s tistimi od naravnih dejavnikov vlažnosti kože. Izvleček mleka ima zato nalogo, da veže vlago v zgornji epidermis.
Mleko vsebuje tri kožne proteine: kazein, laktalbumin in laktoglobulin.
Delež kazeina je 80 odstotkov, laktoalbumin in laktoglobulin pa predstavljata 20 odstotni delež.
Beljakovine so polimerne verige iz veliko aminokislin, ki vsebujejo hidrofilne skupine. Te, v končni fazi, omogočajo mlečnim proteinom, da kopičijo in shranjujejo vodo.

Na novo odkrita tradicionalna učinkovina

Moderni izvlečki mleka, kot je na primer hidrolactin 2500, so še posebej fini in lahko topni v vodi. V nasprotju s prejšnjimi izvlečki, ki niso bili popolnoma topni v vodi, je hidrolactin preko nadzorovanega procesa hidrolize izboljšan. S procesom hidrolize se velike molekule razstavijo v njihove manjše dele. Skozi ta proces se poveča število hidrofilnih skupin proteinov in s tem se izboljša tudi možnost vezave vode. Manjše kot so molekule, lažje prodirajo v globlje plasti.
Tako rafinirane beljakovine ležejo na kožo kot fin, svilnat film in jo ščitijo pred izsušitvijo.
Skrbijo za izboljšanje tonusa kože in njeno elastičnost. Majhni proteini lahko prodrejo v globlje poroženele plasti in tam razvijejo svoje lastnosti vlaženja.
S svojim pronicanjem v globlje plasti zgladijo površinske nepravilnosti kože tako, da koža ne pridobi samo svilnat videz, ampak je tudi mehkejša in bolj gladka. Poleg tega mlečne beljakovine pomirjajo in popravljajo kožo ter lajšajo draženje.

»Zaradi svoje lastnosti vezave vlage je hialuron idealna sestavina za kozmetične proizvode.«


Foto: Eduard Gerlach GmbH, Nemčija

Vir članka: članki Eduard Gerlach GmbH, Nemčija
Vse pravice pridržane.